29.01.2019 tarih ve 30670 sayılı Resmi Gazete ile 2018/52 numaralı Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliğinin yayımlanması üzerine bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Düzenlenen toplantıya, İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN, İl Müdür Yardımcımız Sami YILMAZ ve Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Cevdet AKYÜZ ve ilimizde bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerin resmi kontrolleri ile ilgili görevli Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Gıda Mühendisi Abdülaziz YILDIRIM tarafından Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği hükümleri ve Veteriner Hekim İbrahim ÜNAL tarafından Et Ve Et Mamulleri Satan Küçük İşyerleri İçin İyi Hijyen Uygulamaları konularında sunumlar yapıldı. Sunumlarla birlikte yeni tebliğin öngördüğü hükümler, eski tebliğle mukayese edilerek incelendi. İlimiz özelinde uygulama usul ve esasları, denetimlerde karşılaşılan sorunlar ve muhtemel çözüm önerileri, küçük kapasiteli işletmelerde iyi hijyen uygulamaları ve (HACCP) Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları kapsamında esneklik yaklaşımı gereği yapılması gereken işlemler ve tutulması gereken kayıtlara yönelik örnek uygulamalar interaktif bir yöntemle incelendi.