T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Akdeniz Meyve Sineği Zararlısı İle Mücade Eğitimi

Yayın Tarihi : 2.10.2018

​Meyve üreticiliği açısından ekonomik zararlara sebep olan, Akdeniz Meyve Sineğinin  İlimizdeki popülasyonunda da büyük artış gözlenmektedir. Zararlıya karşı önlem alınmadığı takdirde önümüzdeki yıllarda zararlının vereceği ekonomik zararının tehlikeli  boyutlara  ulaşacağı öngörülmektedir. 

Üreticilerimize daha faydalı olmak, zararlı ile başarılı mücadele yürütmek, teknik elemanlarının bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla; Zararlı ile başarılı bir mücadele yürüten Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü konu uzmanlarından konu ile ilgili eğitim alındı. 
 Eğitimde Akdeniz Meyve Sineğinin; biyolojisi, mücadele yöntemleri ve zararlının mücadelesinde izlenecek yol haritaları anlatıldı. 
Akdeniz Meyve Sineği, önemli bir dış karantina zararlısı olup, toleransı sıfırdır.  İlimizde yetiştirilen ve ekonomik değeri olan başta elma, kayısı, kiraz, şeftali, armut ve ayva zararlının konukçuları arasında yer almaktadır.
Bu nedenle; Zararlının üreticiler tarafından iyi tanınması ve zamanında etkin şekilde mücadele yapılması gerekmektedir. Üreticilerimizin konuya duyarlı olmaları ve konu hakkında İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden bilgi almaları gerekmektedir.