T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Süt Ürünlerine Yönelik Yapılan Kontrol ve Denetimlerle İlgili Toplantı Düzenlendi

Yayın Tarihi : 17.06.2019

13.06.2019 tarihinde Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda, İl Müdür Yardımcımız Erkan ALKAN, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Cevdet AKYÜZ başkanlığında, İl ve İlçe Müdürlüğümüz personellerinin katılımı ile satış yerlerinde,  Süt Ürünlerinin (Peynirlerin) denetimi ile numune alınması esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında toplantı düzenlendi.

Toplantı İl Müdür Yardımcımız Erkan Alkan'ın açılış konuşması ile başlayarak İl Müdürlüğümüz personellerinden Gıda Mühendisi Ahmet YAMAN tarafından süt ürünlerinin satış yerlerine kabulünde aranacak kriterler, süt ürünlerinin (beyaz peynirlerin) son tüketiciye yönelik olarak hazırlandığı ortamın sahip olması gereken asgari teknik hijyenik koşullar, ürün hakkında sunulması gereken zorunlu etiket bilgileri ve bu bilgilerin sunum şekli, ürünlerin izlenebilirliğinin sağlanması hususunda bilgiler aktarılmıştır. Ayrıca,  daha önce yapılmış olan vaka çalışmaları ışığında, denetimde izlenecek alternatif yöntemler belirlenmiştir.