T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ürün Bazlı Gıda Denetim Seferberliğinde Son Gün

Yayın Tarihi : 23.02.2020

Sayın Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ'nin talimatıyla 17.02.2020 tarihinde başlayan denetim seferberliği 22.02.2020 Cumartesi günü lokanta ve toplu tüketim yerlerinin denetimleri ile sona erdi.

Tüketici ve halk sağlığı korumak için İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN'in de katılımlarıyla İl ve İlçe müdürlüklerimizde görev yapan tüm resmi kontrol görevlileri tarafından gerçekleşen denetimlerde ürünlerim etiket bilgilerine, kullanılan hammaddelerin mevzuata uygunluğuna, genel ve özel hijyen şartlarına dikkat edilmiştir. Tohumdan sofraya tüm aşamalarda izlenebilirliğin sağlandığı gıda güvenliği anlayışı ile yapılan denetimlerimiz sonunda olumsuzluk tespit edilen işyerlerine gerekli yasal işlemler uygulanmıştır. Denetim seferberliği süresince et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ekmek ve unlu mamuller, okul kantinleri, okul yemekhaneleri, takviye edici gıdaları üretim ve satış yerleri, kasap, market gibi satış yerlerinde denetimler yapılmıştır.