T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Mercimek Üretiminin Yaygınlaştırılması Çalışmaları İlimizde Hızla Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 12.03.2020

Mercimeğin; İnsan beslenmesinde yüksek protein içeriği ve besin zincirinin ilk halkasında yer alması; toprak ve su isteği bakımından oldukça kanaatkar olması itibarıyla kuru tarım alanlarında ekim nöbetine dahil edilip; hem üreticiye hem de il ekonomisine kaynak sağlama amacı ve Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ' nin açıklamalarında yer verdiği  " mercimek üretim alanlarını genişletme çalışmalarına yönelik eğitim ve yayım çalışmalarına hız vererek, tarım alanlarının boş bırakılmadan mercimek üretimine geçilmesini sağlama" projesine yönelik Develi İlçesi Çöten Mahallesinde eğitim amaçlı toplantı yapıldı.

Bu kapsamda; İlimizde de mercimek üretimini özellikle ekim nöbetlerinde yaygınlaştırmak, ilimiz üreticisini bu ürünle tanıştırmak amacıyla planlanan faaliyetlerin gerçekleştirilmesi çalışmaları kapsamında; İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ve Develi İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından, mercimeğin de nohutta olduğu gibi toprağa olan faydaları anlatıldı. Gerçekleştirilecek uygulamalı projelerde önder çiftçilerin seçilip, üreticilerimizin üretim aşamalarında sürekli takip edileceği, bölgemize uygun tohum seçimi esnasında TAGEM uzmanları önerilerinin dikkate alınacağı, yetiştirme teknikleri, yabancı ot, hastalık ve zararlılarla mücadele, alet ekipman gereksinimleri konusunda üreticilerimizin Müdürlüğümüz personelince bilgilendirileceği hususu yoğun katılımın sağlandığı toplantıda vurgulandı.

Kocasinan, Talas ve Yahyalı ilçelerimizde de mercimek üretiminin yaygınlaştırılması konusundaki çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir.