T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Denetim Ekiplerimiz İşletmelere Koronavirüs Tedbirleri İle İlgili Denetim ve Bilgilendirme Yapıyor

Yayın Tarihi : 26.06.2020

Kayseri Valiliği'nin oluşturduğu komisyon dahilinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz; Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ilimizde faaliyet gösteren gıda işletmelerine yönelik denetleme ve bilgilendirme faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

İlimiz genelinde 'Kontrollü sosyal hayat' çerçevesinde maske, sosyal mesafe, hijyen ve çalışma saati gibi belirlenen kuralların uygulanması için özellikle fırın, lokanta, restoran, kafe, market, pastane, kıraathane, çay bahçesi vb. yerlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekipleri tarafından tedbirlere uyulup uyulmadığının kontrolü yapıldı.

Gıda Kontrol görevlilerimizce yapılan rehberlik ve denetim hizmetleri ile işletme çalışanları ve alışverişler esnasında sosyal mesafenin korunması, işletme girişlerinde el dezenfektanları bulundurulması, dezenfektanlı paspasların kullanılması, ekmek, sade pide ve unlu mamullerin satışı yapılırken müşterinin gözüyle seçip görevliler tarafından poşetlenmesi, parayı alan personel ile mamulü poşetleyen personelin ayrı olması, personelin koruyucu kıyafet, maske ve eldiven kullanımı, personelin el temizliğine dikkat etmesi ve tüm bunların nasıl yapılacağı gibi konularda bilgiler verildi.