T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kırmızı Et Üreticilerine "Sözleşmeli Besicilik İstişare Toplantısı" Yapıldı

Yayın Tarihi : 1.12.2022

İl Müdürümüz Mustafa Şahin; Kayseri Ticaret Odası ev sahipliğinde Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından Türkiye Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan'ın katılımları ile gerçekleşen "Sözleşmeli Besicilik İstişare Toplantısı" na katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmasında Şahin, "2020 yılında 294 bin dekar olan yem bitkisi ekiliş alanımız, 2022 yılında %13 artışla 330.595 dekara çıkarılmıştır. Üretimimiz ise yaşanılan olumsuz iklim koşulları ve kuraklığa rağmen az da olsa (% 1) artış göstermiştir.

2021-2022 yıllarında uygulamaya aldığımız projelerin sonuç vermeye başladığı görülmektedir. Buğday ekim alanında (% - 11) daralma olsada toplam üretimimiz 438 bin tondan % 13 artışla 495 bin tona çıkarılmıştır. Üretimimiz yaşanılan kuraklığa rağmen iyi bir seviyeye çıkarılmıştır.

Arpa ekim alanımız (%2 artışla) 1 milyon dekarın üzerine çıkarılmıştır. Keza üretimimizde 236 bin tondan % 22 artışla 300 bin tona çıkarılmıştır.

2020 yılında 346 bin olan büyükbaş hayvan sayımız, %18 artışla 410 bine çıkarılmıştır.

2020 yılında 670 bin olan küçükbaş hayvan sayımız ise %41 artışla 948 bine çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.