TARIMSAL DESTEKLEME TÜRLERİ | | | | | | | | | | | | | | Birim Destek Tutarı |
1 | Mazot ve Gübre Desteği | | | | | | | | | | | | | |
| Sıra No | Ürünler | | | | | Mazot (TL/da) | | | Gübre (TL/da) | | | | Toplam Destek (TL/da) |
| 1 | Arpa, Aspir, Buğday, Çavdar, Tritikale, Kuru Fasulye, Yulaf | | | | | 123 | | | 62 | | | | 185 |
| 2 | Çeltik | | | | | 300 | | | 62 | | | | 362 |
| 3 | Dane Mısır, Fındık, Kuru Soğan, Patates, Yaş Çay, Zeytin | | | | | 103 | | | 35 | | | | 138 |
| 4 | Mercimek, Nohut | | | | | 123 | | | 35 | | | | 158 |
| 5 | Kütlü Pamuk | | | | | 410 | | | 62 | | | | 472 |
| 6 | Soya | | | | | 205 | | | 62 | | | | 267 |
| 7 | Yağlık Ayçiçeği, Kolza (Kanola) | | | | | 144 | | | 62 | | | | 206 |
| 8 | Yem Bitkileri | | | | | 103 | | | 62 | | | | 165 |
| 9 | Diğer Ürünler | | | | | 103 | | | 35 | | | | 138 |
| 10 | Nadas | | | | | 50 | | | - | | | | 50 |
2 | Katı Organik-Organomineral Gübre Desteği (TL/da) | | | | | | | | | | | | | 40 |
3 | Organik Tarım Desteği | | | | | | | | | Sertifika Türü | | | | TL/da |
| 1.Kategori Ürünler: Acur, Ahududu, Altınçilek, Altıntop, Armut, Aronya, Avokado, Ayva, Bakla, Balkabağı, Bamya, Barbunya, Barbunya Fasulye, Bergamot, Bezelye, Biber, Böğürtlen, Börülce, Brokoli, Çamfıstığı, Çilek, Dereotu, Domates, Dut, Ebegümeci, Elma, Enginar, Erik, Fasulye, Fasulye (Taze), Fesleğen (Reyhan), Fındık, Frenk Üzümü, Gilaburu (Viburnum Opulus), Goji Berry (Kurt Üzümü), Gül, Havuç, Hıyar, Hindiba, Hünnap, Isırgan Otu, Ispanak, İğde, İncir, Kabak, Kamkat, Karayemiş, Karnabahar, Kayısı, Kereviz, Kızılcık, Kinoa, Kiraz, Kivi, Kişniş, Kohlraby, Kudret Narı, Kuşburnu, Kuşkonmaz, Kuzukulağı, Lahana, Limon, Limon Grass, Mandalina, Marul, Maş Fasulyesi, Maydanoz, Melissa (Oğulotu), Mercanköşk, Muşmula, Muz, Nane, Nar, Nektarin, Patlıcan, Pazı, Pırasa, Portakal, Radika, Roka, Sarımsak, Semizotu, Soğan, Şalgam, Şeftali, Şekerotu (Stevia), Şevketi Bostan, Tere, Turunç, Turp, Trabzon Hurması, Üzüm, Üzüm Kurutmalık, Üzüm Sofralık, Üzüm Şaraplık, Vişne, Yaban Mersini (Maviyemiş), Yaş Çay, Yenidünya, Yerelması, Zerdali | | | | | | | | | Ürün Sertifikası (Bireysel) | | | | 270 |
| | | | | | | | | | Ürün Sertifikası (Üretici Grubu) | | | | 135 |
| 2.Kategori Ürünler: Adaçayı, Ahlat, Alabaş, Alıç, Anason, Antep Fıstığı, Arapsaçı (Fençel), Arpa, Aspir, Ayçiçeği, Badem, Biberiye (Rozmarin), Buğday, Burçak, Ceviz, Civanperçemi, Çavdar, Çayır Otu, Çeltik, Çemen (Buy), Çörek Otu, Darı, Defne, Ekinezya, Fiğ, Hardalotu, Haşhaşkapsül, Haşhaşkapsül+Dane, Hatmi Çiçeği, Hayvan Pancarı, Hurma, Ihlamur, İtalyan Çimi, Kantaron, Kapari, Kaplıca, Karabaşotu, Karabuğday, Karakafes Otu, Karpuz, Kavun, Keçiboynuzu (Harnup), Kekik, Kenevir Lif, Kestane, Keten Lif, Kırmızı Pancar, Kimyon, Kolza (Kanola), Macar Fiği, Madımak, Mahlep, Menengiç, Mercimek, Mersin, Mısır, Mürdümük, Nohut, Pamuk, Pancar, Patates, Pikan Cevizi, Rezene, Safran, Sakız Ağacı (Pistacia Lentiscus), Sarımsak (Kuru), Silajlık Mısır, Soğan (Kuru), Sorgum, Sorgum-Sudan Otu Melezi, Soya, Sudan Otu, Sumak, Susam, Şeker Kamışı, Şeker Pancarı, Tarçın, Tarhun, Tritikale, Turp Otu, Tütün, Üçgül, Üvez, Yem Bezelyesi, Yem Şalgamı, Yer Fıstığı, Yulaf, Zencefil, Zeytin | | | | | | | | | Ürün Sertifikası (Bireysel) | | | | 110 |
| | | | | | | | | | Ürün Sertifikası (Üretici Grubu) | | | | 55 |
| 3.Kategori Ürünler: Korunga, Lavanta (Lavandula), Yapay Çayır Mera, Yonca | | | | | | | | | Ürün Sertifikası (Bireysel/Üretici Grubu) | | | | 50 |
4 | İyi Tarım Uygulamaları Desteği | | | | | Üretim Şekli ve Sertifika Türü | | | | | | | | TL/da |
| 1.Kategori Ürünler: Acur, Altıntop, Armut, Avakado, Ayva, Bakla, Balkabağı, Bamya, Barbunya Fasulye, Böğürtlen, Bezelye, Biber, Brokoli, Çilek, Dereotu, Domates, Elma, Enginar, Erik, Fasulye, Fesleğen (Reyhan), Gojiberry (Kurt Üzümü), Havuç, Hıyar, Ispanak, İncir, Kabak, Karnabahar, Kayısı, Kiraz, Kişniş, Kivi, Kuşburnu, Kereviz, Kuşkonmaz, Lahana, Limon, Mandalina, Marul, Maydanoz, Melissa, Muz, Nane, Nar, Nektarin, Patlıcan, Pırasa, Portakal, Roka, Şeftali, Tere, Trabzon Hurması, Turp, Üzüm, Vişne, Yenidünya | | | | | Örtüaltı/ Kapalı Ortamda Bitkisel Üretim | | | Bireysel Sertifikasyon | | | | | 400 |
| | | | | | | | | Grup Sertifikasyonu | | | | | 200 |
| | | | | | Açıkta Üretim | | | Bireysel Sertifikasyon | | | | | 135 |
| | | | | | | | | Grup Sertifikasyonu | | | | | 70 |
| 2.Kategori Ürünler: Adaçayı, Anason, Antepfıstığı, Badem, Biberiye, Ceviz, Çemen (Buy), Çörekotu, Fındık, Gül, Hünnap, Karabuğday, Karpuz, Kavun, Kekik, Kestane, Kimyon, Kinoa, Lavanta, Patates (tohumluk hariç), Pamuk (tohumluk hariç), Rezene, Sarımsak, Soğan, Zeytin | | | | | Bireysel Sertifikasyon | | | | | | | | 110 |
| | | | | | Grup Sertifikasyonu | | | | | | | | 55 |
| 3.Kategori Ürün: Çeltik | | | | | Bireysel, Grup Sertifikasyonu | | | | | | | | 50 |
5 | Küçük Aile İşletmesi Desteği (TL/da) | | | | | | | | | | | | | 200 |
6 | Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği (TL/da) | | | | | | | | | | | | | 170 |
7 | Havza Bazlı Fark Ödemesi Destekleri | | | | | | | | | | | | | kr/kg |
| Sıra No | | Ürünler | | | | | | | | | | | |
| 1 | | Arpa, Çavdar, Nohut, Tritikale, Yulaf | | | | | | | | 75 | | | |
| 2 | | Aspir | | | | | | | | 70 | | | |
| 3 | | Buğday | | | | | | | | 175 | | | |
| 4 | | Çeltik | | | | | | | | 30 | | | |
| 5 | | Dane Zeytin | | | | | | | | 20 | | | |
| 6 | | Kolza (Kanola) | | | | | | | | 110 | | | |
| 7 | | Kuru Fasulye, Mercimek | | | | | | | | 100 | | | |
| 8 | | Dane Mısır | | | | | | | | 10 | | | |
| 9 | | Kütlü Pamuk | | | | | | | | 160 | | | |
| 10 | | Soya | | | | | | | | 80 | | | |
| 11 | | Yaş Çay | | | | | | | | 200 | | | |
| 12 | | Zeytinyağı | | | | | | | | 100 | | | |
| 13 | | Yağlık Ayçiçeği | | | | | | | | 225 | | | |
| 14 | | Yeraltı sularının yetersiz seviyede ve su kısıtı olduğunun Bakanlıkça tespit edildiği havzalarda 2024 üretim yılında ekimi yapılan mercimek ve nohut için | | | | | | | | Aldığı Desteğe %50 İlave | | | |
8 | Sertifikalı Tohum Üretim Desteği | | | | Orijinal/Temel ve Üstü Kademe (TL/kg) | | | | | | Sertifikalı Kademe (TL/kg) | | | |
| Sıra No | | Ürünler | | | | | | | | | | | |
| 1 | | Arpa, Tritikale | | 0,10 | | | | | | 0,08 | | | |
| 2 | | Aspir | | 0,80 | | | | | | 0,50 | | | |
| 3 | | Buğday | | 0,12 | | | | | | 0,10 | | | |
| 4 | | Çavdar | | 0,16 | | | | | | 0,08 | | | |
| 5 | | Çeltik | | 0,35 | | | | | | 0,25 | | | |
| 6 | | Fiğ, Korunga, Yem Bezelyesi | | 1,60 | | | | | | 1,50 | | | |
| 7 | | Kuru Fasulye, Mercimek, Nohut | | 0,60 | | | | | | 0,50 | | | |
| 8 | | Kolza (Kanola) | | 1,80 | | | | | | 1,20 | | | |
| 9 | | Patates | | 0,20 | | | | | | 0,10 | | | |
| 10 | | Soya | | 0,70 | | | | | | 0,35 | | | |
| 11 | | Susam | | 1,80 | | | | | | 0,60 | | | |
| 12 | | Yer Fıstığı | | 1,00 | | | | | | 0,80 | | | |
| 13 | | Yonca | | 5,00 | | | | | | 4,00 | | | |
| 14 | | Yulaf | | 0,16 | | | | | | 0,08 | | | |
9 | Sıra No | | Sertifikalı Fidan/Fide ve Standart Fidan Kullanım Desteği | | Standart (TL/da) | | | | | | Sertifikalı (TL/da) | | | |
| 1 | | Asma ve Diğer Meyve Türleri (Nar ve Muz hariç) | | 400 | | | | | | 1.000 | | | |
| 2 | | Çilek Fidesi | | - | | | | | | 1.000 | | | |
10 | Sertifikalı Fidan Üretim Desteği | | | | TL/adet | | | | | | | | | |
| Sertifikalı Sınıfında Tüm Çeşitler | | | | Aşılı Fidan | | | | | | Aşısız Fidan | | | |
| | | | | 0,50 | | | | | | 0,25 | | | |
11 | Geleneksel Zeytin Bahçelerinin Rehabilitasyonu Desteği (TL/da) | | | | 200 | | | | | | | | | |
12 | Toprak Analizi Desteği (TL/analiz) | | | | 50 | | | | | | | | | |
13 | Biyolojik ve/veya Biyoteknik Mücadele Desteği (TL/da) | | | | Örtüaltı/Kapalı Ortam (Paket Toplamı) : 2.550 TL | | | | | | | | | |
| | | | | Açık Alan (Paket Toplamı) : 870 TL | | | | | | | | | |
| Sıra No | | Ürünler-Zararlı Organizmalar | | Biyolojik Mücadele Destek Miktarı (TL/da) | | | | | | | Biyoteknik Mücadele Destek Miktarı (TL/da) | | |
| 1 | | Örtüaltı/Kapalı Ortam: Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kabak (Tuta absoluta, Frankliniella occidentalis, Trialeurodes vaporariorum, Aphid spp., Tetranyhus spp., Liriomyza spp.) | | 2.100 | | | | | | | 450 (Feromon+Tuzak) | | |
| | | | | | | | | | | | 210 (Yanlızca Feromon) | | |
| 2 | | Turunçgil (Planococcus citri, Ceratitis capitata)) | | 420 | | | | | | | 450 (Feromon+Tuzak) | | |
| | | | | | | | | | | | 180 (Yalnızca Feromon) | | |
| 3 | | Açıkta Domates (Tuta absoluta) | | - | | | | | | | 210 (Feromon+Tuzak) | | |
| | | | | | | | | | | | 135 (Yalnızca Feromon) | | |
| 4 | | Elma (Cydia Pomonella) | | - | | | | | | | 405 | | |
| | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | |
| 5 | | Bağ (Lobesia botrana) | | - | | | | | | | 405 | | |
| 6 | | Zeytin (Bactrocera oleae) | | - | | | | | | | 180 | | |
| 7 | | Kayısı (Anarsia lineatella) | | - | | | | | | | 405 | | |
| 8 | | Nar (Planococcus citri, Ceratitis capitata) | | 420 | | | | | | | 450 | | |
| 9 | | Ayva (Cydia Pomonella) | | - | | | | | | | 405 | | |
| 10 | | Armut (Cydia Pomonella) | | - | | | | | | | 405 | | |
| 11 | | Şeftali (Anarsia lineatella, Ceratitis capitata) | | - | | | | | | | 450 (Feromon+Tuzak) | | |
| | | | | | | | | | | | 180 (Yalnızca Feromon) | | |
| 12 | | Nektarin (Anarsia lineatella, Ceratitis capitata) | | - | | | | | | | 450 (Feromon+Tuzak) | | |
| | | | | | | | | | | | 180 (Yalnızca Feromon) | | |
14 | Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine katılım primi desteği (TL/işletme) | | | | 1.000 | | | | | | | | | |
15 | Lisanslı depolarda ürün depolama kira, nakliye ve analiz desteği | | | | | | | | | | | | | |
| Sıra No | | Ürünler | Kira Ücreti/Gün/Ton/TL | | | | Nakliye Ücreti /Ton/TL | | | | | Analiz Ücreti/Adet/TL | |
| 1 | | Arpa, Çeltik/Pirinç, Yulaf | 1,12 | | | | 100 | | | | | 69,50 | |
| 2 | | Ayçiçeği | 1,72 | | | | 100 | | | | | 69,50 | |
| 3 | | Antepfıstığı | 4,38 | | | | 300 | | | | | 45,00 | |
| 4 | | Buğday, Çavdar | 1,00 | | | | 100 | | | | | 69,50 | |
| 5 | | Fasulye, Mercimek, Nohut, Soya Fasulyesi | 1,39 | | | | 100 | | | | | 69,50 | |
| 6 | | Fındık | 2,40 | | | | 300 | | | | | 10,00 | |
| 7 | | Kuru Kayısı, Kuru üzüm | 4,02 | | | | 300 | | | | | 34,75 | |
| 8 | | Mısır | 1,06 | | | | 100 | | | | | 69,50 | |
| 9 | | Pamuk | 4,20 | | | | 100 | | | | | 23,75 | |
| 10 | | Zeytin, Zeytinyağı | 2,00 | | | | 100 | | | | | 50,00 | |
16 | Yem Bitkileri Desteği | | | | | | | | | | TL/da/yıl | | | |
| Sıra No | | Ürünler | | | | | | | | | | | |
| 1 | | Çok yıllık yem bitkileri (sulu) | | | | | | | | 180 | | | |
| 2 | | Korunga (sulu/kuru) | | | | | | | | 180 | | | |
| 3 | | Kuru ekilişler | | | | | | | | 120 | | | |
| 4 | | Silajlık ekilişler (sulu) | | | | | | | | 200 | | | |
| 5 | | Tek yıllık yem bitkileri (sulu/kuru) | | | | | | | | 120 | | | |
| 6 | | Yapay çayır mera | | | | | | | | 300 | | | |
| 7 | | Yeraltı sularının yetersiz seviyede ve su kısıtı olduğunun Bakanlıkça tespit edildiği havzalarda 2024 yılında ekilen burçak, fiğ, macar fiği, mürdümük ve yem bezelyesi için | | | | | | | | Aldığı Desteğe %50 İlave | | | |
| 8 | | Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu tarafından 2024 üretim yılında süt üretimi planlama bölgesi olarak ilan edilen Amasya, Bingöl, Bitlis, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Muş, Tokat ve Tunceli illerinde yem bitkileri ekilişi için | | | | | | | | Aldığı Desteğe %50 İlave | | | |
17 | Bombus Arısı Kullanım Desteği (TL/koloni) | | | | | | | | | | 100 | | |
|