Yıllık planların oluşturulması: Birim elemanları tarafından yapılacak yıllık istişare toplantısında hazırlanmakta ve planların hazırlanması ve takibi gibi sekretaryası yapılmaktadır. Aylık ve haftalık çalışma programları yıllık plan doğrultusunda, yapılacak haftalık değerlendirme toplantısında hazırlanarak ve gerekli araç, alet donanım temini için Şube Müdürüne iletilmektedir. Tüm iş ve işlemler olağanüstü hal dışında hazırlanan planlar doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. İş sonu hazırlanan tutanak ve raporlar ilgili sisteme girişi yapılarak istatistik verileri için görevli personel verilmektedir.
A. YETİŞTİRİCİLİK BİRİMİ
- Su Ürünleri Yetiştiricilik tesisi kurulması talebinin değerlendirilmesi, ön etüdünün yapılması, gerekli izin için yapılacak yazışmaların yapılması, proje onayı vs. işlemleri yapılmaktadır.
- Su Ürünleri yetiştiricilik tesislerinin yılık genel denetimleri ile yıllık planlarda belirlenen periyodik üretim kontrolleri yapılmaktadır.
- Tesislere yavru balık girişleri, tesislerden yapılan hasat, canlı sevk ve ölüm miktarlarının tespiti ile gerekli tutanak ve raporların düzenlenmektedir.
- Destekleme başvurularının değerlendirilmesi, SKS üzerine veri girişlerinin yapılması, temlik ve icmal işlemlerinin yapılmaktadır.
- Yetiştiricilik ile ilgili CİMER vb. başvuruları birim personeli tarafından cevaplanmaktadır.
- Yetiştiricilik yoluyla elde edilen ürünler için Menşei Belgesi birim personeli tarafından düzenlenmekte ve SUBİS 'e girilmektedir.
B. AVCILIK ve KONTROL BİRİMİ
- Amatör Balıkçı Belgesi, Amatör Balıkçılık Turizm İzni, Gerçek Kişi (Ticari) Balıkçı Belgesi, Tekne Satış ve Yeni Ruhsat Çıkarma işlemleri yapılmaktadır.
- Avlak sahası, Satış Yeri, Soğuk Hava depoları, Av Bayileri denetimleri yapılmaktadır.
- Denetim formlarının ve diğer verilerin SUBİS'e girişleri yapılmaktadır.
- Avcılık yoluyla elde edilen ürünler için Menşei Belgesi birim personeli tarafından düzenlenmekte ve SUBİS 'e girilmektedir.
- Avcılık ve Kontrol işi ile ilgili CİMER vb. başvuruları birim personeli tarafından cevaplanmaktadır.
C. KAYNAK YÖNETİMİ BİRİMİ
- Su kaynaklarının veri tabanı oluşturularak yetiştiriciliğe ve avcılığa açılması/kapanması, stok tespitlerinin yapılması/yaptırılması gibi işlemler yapılmaktadır.
- Yetiştiriciliğe ve avcılığa alınması planlanan ve faal işletme ve avlak sahalarının yeniden kiralanması/ihale edilmesi işleri yapılmaktadır.
- Avcılığa açılan/açılacak avlak sahalarında yapılacak düzenlemeler, av araç ve gereçlerinin asgari vasıflarının belirlenmesi yapılmaktadır.
- Su Kaynaklarında yapılan balıklandırma çalışmalarının veri tabanının oluşturulması, taleplerin değerlendirilmesi, planlanması ve uygulanması yapılmaktadır.
- Su Kirliliği izleme çalışmalarının planlanması, numune alınması ve analizlerinin yapılması/yaptırılması takip edilmektedir.
- DSİ, Çevre, Belediye gibi kurumlarda oluşturulacak komisyonda görev alma, kurum görüşü verilmesi, Araştırma talebi, Koruma Alanları ve biyolojik çeşitlilik kurullarına katılım sağlanmaktadır.
- Kaynak Yönetimi ile ilgili CİMER vb. başvuruları birim personeli tarafından cevaplanmaktadır.
D. İSTATİSTİK ve BİLGİ SİSTEMLERİ BİRİMİ
- Her türlü verinin, tutanak, rapor vs. SUBİS ve SKS sistemlerine girişinin yapılması/yaptırılması ve sağlıklı, güncel bir istatistik hazırlanması sağlanmaktadır.
- İdari Para Cezaları uygulama ve takibi yapılmaktadır.
- Birim Brifinginin her an güncel halde bulunması ve hazırlanması sağlanmaktadır.
- Birim faaliyetleri için gerekli olan alet donanım, kırtasiye vs. donanımların İdareden talebi, takibi ve temini sağlanmaktadır.
- Evrak dosyalama, arşivleme vs. işlemler ilgili personel tarafından yapılmaktadır.
Balıkçılık ve Su Ürünleri - KAYSERİ.docx
Ticari ve Amatör Balıkçılık Avlak Sahaları.docx
İletişim ve İhbar Hatları.docx
Ticari Balıkçılık.pdf