T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KAYSERİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BAĞLI BİRİMLER
    • DÖNER SERMAYE BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
    • İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
    • HUKUK BİRİMİ
    YEMEKHANE OTOMASYON SİSTEMİ
    KAMU HİZMET STANDARTLARI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • KAYSERİ VE TARIM
    GENEL TARİHİ
    COĞRAFİ YAPI
    ARAZİ DURUMU
    BİTKİSEL ÜRETİM
    HAYVANCILIK İSTATİSTİKLERİ
    OVALARIMIZ
  • E-HİZMETLER
    TARIM ARAZİLERİNİN KORUNMASI, KULLANILMASI VE PLANLANMASINA DAİR YÖNETMELİK
    KÜPE SORGULAMA
    MERA VALİLİK GENEL EMRİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE
    ÇKS VE DESTEKLEMELER
    • MEVZUAT
    • BAŞVURU TARİHLERİ
    • BAŞVURU EVRAKLARI
    • DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI
    • 2023 ÜRETİM YILI İL VE İLÇE BAZINDA DESTEKLEMELER
    • 2024 ÜRETİM YILI İL VE İLÇE BAZINDA DESTEKLEMELER
    BKÜ TAKİP SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU
    İÇ KONTROL ANKETİ
    TEKNİK BİLGİLER
    • TARIM TAKVİMİ
    • TARIMSAL İSTATİSTİKLER
    • ZİRAİ MÜCADELE
    • HAYVANSAL ÜRETİM
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ
    • TARIM ARAZİLERİNİN BÖLÜNMESİNE SON
    EBYS EVRAK DOĞRULAMA
    MİRAS VE SATIŞ İŞLEMLERİ
    DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ VERGİ NUMARASI VE BANKA HESAP NUMARASI
  • PROJELER
  • MİSAFİRHANE
  • YAYINLAR
    İSTATİSTİKLER
    ARAZİ DURUMU
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Menu
Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü

​ 

Adı SoyadıEbubekir ATICI
ÜnvanıŞube Müdürü V.
Telefon0 352 3382144 - 2040
Elektronik Postaebubekir.atici@tarimorman.gov.tr
Doğum Yeri ve TarihiKula / 1989
Eğitim DurumuKaradeniz Teknik Ünv. Sürmene Denizcilik Fak. Balıkçılık Teknolojisi
Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fak. Yüksek Lisans
Yabancı Dilİngilizce/orta
Bilgisayarİyi Derecede
Çalışma Hayatı2018/2023 Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Personeli
Medeni DurumuBekar

  1. Su ürünlerinin ve su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirlik temelinde işletilmesi ve geliştirilmesini sağlamak, buna yönelik koruma önlemlerini gerçekleştirmek, avcılık ve yetiştiricilik ile pazarlanmasına, balıkçı barınakları ile balıkçılık ve su ürünleri alt yapılarının geliştirilmesi ve işletilmesine, su ürünleri ile ilgili her türlü bilgi ve belge toplanmasına ve bu bilgilere yönelik kayıt sisteminin geliştirilmesine ilişkin düzenlemeleri uygulamak, getirilen düzenlemeler kapsamında izleme, kontrol ve denetim ile cezai müeyyideleri gerçekleştirmek,
  2. Balıkçılık ve su ürünleri kaynaklarını koruma, üretim ve yetiştiricilik alanlarını belirleyerek, bu alanlarda koruyucu tedbirleri almak,
  3. Su ürünleri üretim potansiyeline uygun geliştirme projeleri hazırlamak ve/veya hazırlatmak,
  4. Su ürünleri ile ilgili inceleme, değerlendirme çalışmaları yapmak, Bakanlığın belirlediği esaslar dâhilinde ve yetkisi ölçüsünde ilde her türlü teşvik ve koruma tedbirlerinin alınmasını, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğine uygun üretim alanları ve balıkçı barınaklarına ilişkin esasları, üretim araçlarının asgari vasıf ve şartlarını kiralanma ve kullanılma esaslarını üretim alanlarının kiralanmasını ve işletilmesini ve buralarda verimliliğin artırılmasını sağlamak su kaynaklarının kirletilmesini önleyecek ve su ürünlerini korumaya yönelik tedbirler almak,
  5. Amatör ve ticari balıkçılık ile ilgili düzenlemeleri, gerekli işlem ve denetlemeleri yapmak,
  6. Akarsu ve kuru dere yataklarından kum, çakıl ve benzeri maddelerin alınması ve işletilmesi faaliyetlerine ilişkin su ürünlerini korumak adına çevresel etki değerlendirme çalışmalarını yürütmek,
  7. Alıcı ortam su kirliliği çalışmaları, atık su kirliliği denetimi işlemleri gibi koruyucu ve sürdürülebilir su üretimini sağlayıcı işlemler yapmak,
  8. Görev alanı ile ilgili bilgi ve yeni teknolojileri balıkçılara ve su ürünleri yetiştiricilerine ulaştırmak, tüketicileri bilgilendirmek,
  9. Balıkçılar ve diğer sektör paydaşları için eğitim programlarını ve projeleri uygulamak,
  10. Kayıt sistemleri veri girişleri ve kayıt sistemlerine dayalı destekleme uygulamalarını yapmak,
  11. Av kotalarının takip ve denetimini yapmak,
  12. Su ürünleri istihsalinde bulunacak gemiler ve kişiler için ruhsat tezkerelerini, avlanma izinlerini düzenlemek, ruhsat tezkerelerinin vize işlemlerini yapmak,
  13. Yasa dışı, kayıt dışı ve düzensiz avcılığın önlenmesine yönelik olarak, deniz ve içsu alanlarında, karaya çıkış noktalarında, toptan ve perakende satış yerlerinde kontrol ve denetim faaliyetlerinde bulunmak,
  14. Yasak vasıta ve usullerle yapılacak araştırmalar için verilen iznin, uygulamasını takip ve kontrol etmek,
  15. Nesli tehlikede olan türlerin ticareti ile ilgili işlemleri yürütmek,
  16. Su ürünleri ile ilgili menşe ve nakil belgelerini düzenlemek veya düzenletmek ve denetlemek,
  17. İlçelerden gelen bilgiler ve talepler göz önünde bulundurularak balıklandırma ihtiyacının teminine yönelik işlemleri yürütmek,
  18. Çevre dostu üretim modellerinin uygulanmasını sağlamak,
  19. Balıkçılık idari binalarının işletilmesini sağlamak,
  20. Diğer mevzuat ve İl Müdürü tarafından verilecek benzeri görevleri yapmaktır.


Yıllık planların oluşturulması: Birim elemanları tarafından yapılacak yıllık istişare toplantısında hazırlanmakta ve planların hazırlanması ve takibi gibi sekretaryası yapılmaktadır. Aylık ve haftalık çalışma programları yıllık plan doğrultusunda, yapılacak haftalık değerlendirme toplantısında hazırlanarak ve gerekli araç, alet donanım temini için Şube Müdürüne iletilmektedir. Tüm iş ve işlemler olağanüstü hal dışında hazırlanan planlar doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. İş sonu hazırlanan tutanak ve raporlar ilgili sisteme girişi yapılarak istatistik verileri için görevli personel verilmektedir.

A.  YETİŞTİRİCİLİK BİRİMİ

  1. Su Ürünleri Yetiştiricilik tesisi kurulması talebinin değerlendirilmesi, ön etüdünün yapılması, gerekli izin için yapılacak yazışmaların yapılması, proje onayı vs. işlemleri yapılmaktadır.
  2. Su Ürünleri yetiştiricilik tesislerinin yılık genel denetimleri ile yıllık planlarda belirlenen periyodik üretim kontrolleri yapılmaktadır.
  3. Tesislere yavru balık girişleri, tesislerden yapılan hasat, canlı sevk ve ölüm miktarlarının tespiti ile gerekli tutanak ve raporların düzenlenmektedir.
  4. Destekleme başvurularının değerlendirilmesi, SKS üzerine veri girişlerinin yapılması, temlik ve icmal işlemlerinin yapılmaktadır.
  5. Yetiştiricilik ile ilgili CİMER vb. başvuruları birim personeli tarafından cevaplanmaktadır.
  6. Yetiştiricilik yoluyla elde edilen ürünler için Menşei Belgesi birim personeli tarafından düzenlenmekte ve SUBİS 'e girilmektedir.

B.  AVCILIK ve KONTROL BİRİMİ

  1. Amatör Balıkçı Belgesi, Amatör Balıkçılık Turizm İzni, Gerçek Kişi (Ticari) Balıkçı Belgesi, Tekne Satış ve Yeni Ruhsat Çıkarma işlemleri yapılmaktadır.
  2. Avlak sahası, Satış Yeri, Soğuk Hava depoları, Av Bayileri denetimleri yapılmaktadır.
  3. Denetim formlarının ve diğer verilerin SUBİS'e girişleri yapılmaktadır.
  4. Avcılık yoluyla elde edilen ürünler için Menşei Belgesi birim personeli tarafından düzenlenmekte ve SUBİS 'e girilmektedir.
  5. Avcılık ve Kontrol işi ile ilgili CİMER vb. başvuruları birim personeli tarafından cevaplanmaktadır.
     

C.  KAYNAK YÖNETİMİ BİRİMİ

  1. Su kaynaklarının veri tabanı oluşturularak yetiştiriciliğe ve avcılığa açılması/kapanması, stok tespitlerinin yapılması/yaptırılması gibi işlemler yapılmaktadır.
  2. Yetiştiriciliğe ve avcılığa alınması planlanan ve faal işletme ve avlak sahalarının yeniden kiralanması/ihale edilmesi işleri yapılmaktadır.
  3. Avcılığa açılan/açılacak avlak sahalarında yapılacak düzenlemeler, av araç ve gereçlerinin asgari vasıflarının belirlenmesi yapılmaktadır.
  4. Su Kaynaklarında yapılan balıklandırma çalışmalarının veri tabanının oluşturulması, taleplerin değerlendirilmesi, planlanması ve uygulanması yapılmaktadır.
  5. Su Kirliliği izleme çalışmalarının planlanması, numune alınması ve analizlerinin yapılması/yaptırılması takip edilmektedir.
  6. DSİ, Çevre, Belediye gibi kurumlarda oluşturulacak komisyonda görev alma, kurum görüşü verilmesi, Araştırma talebi, Koruma Alanları ve biyolojik çeşitlilik kurullarına katılım sağlanmaktadır.
  7. Kaynak Yönetimi ile ilgili CİMER vb. başvuruları birim personeli tarafından cevaplanmaktadır.

D.  İSTATİSTİK ve BİLGİ SİSTEMLERİ BİRİMİ

  1. Her türlü verinin, tutanak, rapor vs. SUBİS ve SKS sistemlerine girişinin yapılması/yaptırılması ve sağlıklı, güncel bir istatistik hazırlanması sağlanmaktadır.
  2. İdari Para Cezaları uygulama ve takibi yapılmaktadır.
  3. Birim Brifinginin her an güncel halde bulunması ve hazırlanması sağlanmaktadır.
  4. Birim faaliyetleri için gerekli olan alet donanım, kırtasiye vs. donanımların İdareden talebi, takibi ve temini sağlanmaktadır.
  5. Evrak dosyalama, arşivleme vs. işlemler ilgili personel tarafından yapılmaktadır.

Balıkçılık ve Su Ürünleri - KAYSERİ.docx

Ticari ve Amatör Balıkçılık Avlak Sahaları.docx

İletişim ve İhbar Hatları.docx

Ticari Balıkçılık.pdf
Amatör Balıkçılık.pdf
Su Ürünleri Yetiştiriciliği.pdf
Bahçelik Baraj Gölü Amatör Balıkçılık Alanları Haritası.jpg
Bayramhacı Baraj Gölü Amatör Balıkçılık Alanları Haritası.jpgYamula Baraj Gölü Amatör Balıkçılık Alanları Haritası.jpg

İLETİŞİM

    Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Sümer Yeni Mahalle 7. Cadde No:59 Posta: 38090 Kocasinan / KAYSERİ

  • Telefon : (0352) 338 21 44 - 46 - 47

  • Faks : (0352) 338 07 71

  • E-Posta : kayseri@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI